Один з активістів руху в Україні, котрий як і тисячі інших, не називає свого імені, змінює голос, а обличчя приховує за маскою Гая Фокса. Вона стала символом Anonymous.

"Ми не захищаємо піратів, ми захищаємо Інтернет. І наша перша мета, це все ж таки запобігти розповсюдженню цензури в Інтернеті", - каже представник Anonymous.

Підстави непокоїтися, на їхню думку, є. Нові закони, що їх приймають різні країни – SOPA у США, ACTA в Європі, – перетворюють світ на місце, де кожен крок буде під наглядом, а за нелегальний кліп у плеєрі чи телефоні можна потрапити до в'язниці.

Влада виявилась безпорадною перед першою серйозною інтернет-атакою: цього тижня "лягли" сайти президента, уряду, МВС, СБУ, НБУ. Хоча гроші, виділені на інформатизацію, грандіозні – 40 мільярдів гривень. Мережеві атаки на державні ресурси організували кілька сотень хакерів. Втім, Anonymous попереджає владу - спробуйте покарати учасників, і відповідь буде жорсткою.

"Ми офіційно підключимо групу Anonymous і наші владні ресурси будуть атакувати хакери з усього світу, а не тільки з України", - пообіцяв представник групи.

Нагадаємо, що сьогодні хакери зламали сервер МВС України і виклали в Мережу інформацію. У свою чергу, представник МВС Володимир Поліщук заявив, що на сервері Міністерства внутрішніх справ не було секретної інформації.