"Ми передбачували, що нам щось зроблять, щоб завадити вийти на вулицю 25 травня у Києві", – розповідає радіо "Свобода" Олена Семенова, координатор із роботи з пресою Оргкомітету КиївПрайду-2013.

Вона каже, що після рішення суду заборонити гей-парад 25 травня, під час святкування Дня Києва, про зміну дати проведення «Маршу рівності» у Києві не йдеться.

Ми передбачували перешкоджання. У нас є план "b", план "с". Тобто, у нас є інші стратегії – як ми зможемо провести "Марш рівності". І якась із них вийде 25 травня. Таким чином чи іншим чином, але ми вийдемо і будемо протестувати. Саме цього дня, 25 травня. Про зміну дати "Маршу рівності" ми не говоримо,
– додала Семенова.

Натомість Міжнародна правозахисна організація "Міжнародна Амністія" (Amnesty International) заявила про готовність підтримати перший Марш рівності за права ЛГБТ в Києві.

Нагадаємо, вчора, 23 травня, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов міської влади столиці про заборону проведення гей-параду та інших акцій, окрім офіційних, на День Києва 25 травня.