Про це сьогодні на щоденному брифінгу повідомив речник Антитерористичної операції Андрій Лисенко.

За повідомленням самозваного керівника Луганської дирекції залізничних перевезень Геннадія Бородіна, так звана "ЛНР" виконала всі підготовчі заходи, необхідні для запуску поїзда Луганськ-Москва. Можливі два маршрути руху потяга. Найбільш імовірний: Луганськ – Лутугине – Краснодон – Свердловськ, ПП "Червона могила" і далі на територію РФ. Менш імовірний: Луганськ – Станично-Луганське – Новосвітлівка, Молодогвардійськ – Краснодон, Свердловськ, ПП "Червона могила" і далі на територію РФ. Таким чином, терористи планують налагодити пряме залізничне сполучення окупованих територій з Росією через офіційно закриті пункти пропуску на тимчасово неконтрольованій ділянці державного кордону,
— зазначив він.

У зв’язку з цим, як наголосив Лисенко, прикордонники перейшли на посилений режим охорони наших східних рубежів

Разом з тим, за його словами, у районі Маріуполя усі блокпости, окрім "Гнутово", закриті для пропуску громадян. Це зроблено тимчасово, щоб унеможливити проникнення терористичних груп на українську територію та гарантувати безпеку мирних мешканців Донеччини.

До слова, як повідомило керівництво полку "Азов", у результаті атаки терористів на с. Піски поблизу донецького аеропорту загинули шестеро українських бійців, троє зазнали поранень.