"Я думаю, що це голослівні та суб'єктивні заяви. Не зрозуміло, за якою методикою це перевірялося. Тут можна стільки питань пану Онищенку поставити ... Я хотів би, щоб ця заяву сприймалася як особистісна заява російського чиновника, а не як офіційна позиція уряду РФ" , - сказав Чагаровський.

"В Онищенка також з'явилися претензії до якості "Боржомі", і що? Весь світ п'є "Боржомі", а імпорт цієї продукції заборонений лише в РФ", - додав голова ради директорів СМПУ.

Він також висловив сумніви у тому, що українські молочні підприємства "знову б хотіли втратити цей сегмент ринку".

Як повідомлялося раніше, керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко висловив думку, що російська санітарна служба, можливо, буде змушена обмежити завезення з України аграрної продукції.

На такий крок його відомство може піти через негативні наслідки, до яких призведе передача в Україні ветеринарній службі функцій з контролю над харчуванням людей.

Нагадаємо також, що міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко бачить необхідність у тому, щоб Онищенко вибачився за висловлювання про контроль якості української агропродукції.