Згідно з даними Міноборони, невідомі особами у формі одягу ЗС Росії вже кілька днів блокують Севастопольську бригаду тактичної авіації. Учора ввечері українські офіцери помітили пересування невідомих у напрямку складів зі зброєю та боєприпасами.

“Для попередження нападу на військовий об’єкт, у суворій відповідності до вимог статутів Збройних Сил України, командир бригади та заступник начальника штабу попередили нападників голосом і зробили попереджувальні постріли угору. Водночас поруч з ними розірвалися дві світло-шумові гранати. В результаті заступник начальника штабу бригади отримав контузію і втратив свідомість. Офіцера було негайно доставлено до медичного пункту, на даний час його стан медики характеризують як задовільний”, - йдеться в повідомленні.

Наразі склад з озброєнням авіабригади опечатаний печаткою військової частини та перебуває під контролем українських і російських військовослужбовців.

Читайте також: У Чорному морі накопичується бронетехніка та кораблі трьох російських флотів

Сьогодні зранку, 3 березня, на території бригади відбувся ритуал підняття Державного прапора України.

До слова, в ніч на сьогодні російські військові, користуючись світлошумовими гранатами, захопили майже всі будівлі української військової частини 4515 у Бельбеку. Залишилася не захопленою лише адміністративна будівля і прапор.