Про це адвокат сказав у відеозверненні, яке продемонстрували журналістам сьогодні на прес-конференції Києві.

Я вже написав заяву про скоєння злочину щодо Олега співробітниками ФСБ, які... протягом трьох годин чинили на нього психологічний, фізичний вплив, вибиваючи зізнання, свідчення,
- сказав Дмитро Дінзе.

За його словами, його підзахисного співробітники спецслужб били ногами, зняли одяг, "погрожували вчинити наругу над ним, здійснити певний сексуальний акт".

Читайте також: Європейські кіномитці вимагають в Путіна звільнити українського режисера [Документ]

При цьому адвокат зазначив, що дані дії не мали жодного впливу на свідчення його підзахисного. Правозахисник також просить перевести режисера з Лефортово в іншій слідчий ізолятор.

Я в цій заяві вказав, що необхідно Олега перевести в інший ізолятор, тому що в тому, в якому він міститься, я не впевнений, що йому буде досить безпечно перебувати,
- пояснив Дінзе.

При цьому він додав: "У зв'язку з тим, що ізолятор відомчий, перебуває в розпорядженні співробітників ФСБ, вони мають туди безперешкодний прохід, можуть чинити на нього (Сенцова - 24) тиск, можуть у будь-який момент викликати до себе в кабінет... або вивести зі слідчого ізолятора".

Нагадаємо, активіста Автомайдану Сенцова і ще трьох прихильників єдиної України затримали в Криму, а пізніше етапували до Москви у справі про підготовку терактів на півострові. Всі четверо — у СІЗО "Лефортово".

5 червня Міністерство закордонних справ України виступило з вимогою від Росії звільнити затриманого українського кінорежисера Олега Сенцова, якого ФСБ звинувачує у підготовці терактів.