Протести в Гонконгу привертають особливу увагу Великобританії. Адже до тисяча дев'ятсот дев'яносто сьомого Гонконг був колонією Туманного Альбіону. Його повернули Китаю з умовою, що там не скасовуватимуть демократичного устрою.

У Гонконгу тривають масові протести. Люди вимагають, щоб комуністична влада Китаю дозволила провести демократичні вибори у Гонконгу в дві тисячі сімнадцятому. У серпні Пекін прийняв рішення створити спеціальну комісію, яка й обиратиме, кого можна допустити до участі у виборах керівника адміністрації Гонконгу. Влада заявила – змінювати рішення не буде, а дії активістів – це порушення закону.

Методи розгону протестів класичні: сльозогінний газ, палиці, перцевий аерозоль та арешти. Втім, вже майже тиждень активістів це не лякає. З 26 вересня, відколи почалися протести, молодь виходить з вимогами в центр Гонконга. Свою акцію вони назвали "Окупуй центр".

Мітингувальники заблокували центральні вулиці, тим самим паралізувавши ділове життя регіону, і вимагають діалогу з верхівкою компартії. Зараз на вулицях Гонконгу протестує кількадесят тисяч осіб. Більшість з них – це студенти та учні, які на знак протесту ще й відмовляються відвідувати заняття.

Протести в Гонконгу уже називають "революцією парасольок". Люди приходять на акції з кольоровими парасольками, які захищають їх від спеки і частково від сльозогінного газу.