Відтак такий паспорті міститиме вмонтований чіп із біометричною інформацією: фото людини, відбитки пальців та інформацію про громадянина, що міститься в діючому паспорті.

Окрім того, за бажанням у такий паспорт можна включати додаткову інформацію. Інформація біометричних паспортів вноситься до Єдиного державного демографічного реєстру: електронна інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для зберігання, обробки, використання інформації про громадянина держави. Ця інформація конфіденційна, її нерозголошення гарантується державою.

Відтепер, незалежно від віку, кожен громадянин України, повинен отримати біометричний паспорт. Його оформлення для всіх осіб, починаючи з народження, оновлюється кожні 10 років. Введення в Україні біометричних паспортів обумовлене Планом дій щодо введення безвізового режиму з ЄС, схваленим у листопаді 2010 року.

До слова, біометричний паспорт для виїзду українців за кордон буде коштувати приблизно 350 гривень. Про це розповів депутат Партії регіонів, автор закону про біометричні паспорти Василь Грицак.