Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко на початку зустрічі відзначив, що сьогодні українське військо успішно відбивало атаки по всьому фронту.

Відбулися справжні танкові бої. Українські Збройні Сили перемогли в цих боях,
— відзначив Президент.

Він повідомив про захоплення ворожих БТР та БМП, знищення 3 танків противника, 2 машин з боєприпасами.

"Противник заплатив високу ціну за те, що авантюрно намагається нападати на наші Збройні Сили. По всій лінії фронту ми міцно тримаємо позиції, незважаючи на те, що інтенсивність обстрілів в десять разів перевищувала те, що було до початку інтенсивної фази бойових дій", — заявив Порошенко.

“Ми скоординували також дії, підтягнуто резерви”, — додав він.

Також глава держави пообіцяв, що українські бійці будуть давати по зубах терористам, які обстрілюють мирних людей.

За підсумками сьогоднішніх боїв глава держави прийняв рішення нагородити орденами "За мужність" екіпажі танків Першої зведеної роти Першої окремої танкової бригади, а також десантників-"кіборгів", які героїчно тримали оборону донецького аеропорту.

Нагадаємо, речник АТО Андрій Лисенко пояснив, що українські військові були змушені залишити новий термінал донецького аеропорту, оскільки він став непридатним для оборони. Разом з тим, наші бійці контролюють злітно-посадкову смугу і район диспетчерської вежі.

Українські військові зміцнили позиції поблизу селища Піски і завдали ударів по позиціях терористів.

В районі 29 та 31 блокпостів (поблизу населених пунктів Кримське та Нижнє) бойовики обстріляли позиції українських бійців з артилерії та "Градів". Близько 10.00 тут зав’язалась танкова дуель.