Кінець Wizz Air в Україні

За його словами, Wizz Air повністю не покидають український ринок – частину рейсів закривають, а іншу половину рейсів буде виконувати угорська материнська компанія Wizz Air. Далі, ймовірно, вони залишать один борт для чартерних перевезень.

"Wizz Air 2 останні роки попереджав українських чиновників, що скоріш за все, компанія може піти з цього ринку. Проблема полягала у нових правилах регулювання ринку", — сказав Коновалов.

Українців чекає підвищення цін на авіаперевезення, оскільки угорська компанія жорсткіше ставиться до українського ринку.

Потрібно навести порядок – перш за все, на ринку палива, так як ціни на паливо дуже високі. Також потрібно розібратись із аеропортами, із їхніми зборами, із послугами та технічною підтримкою.

Ситуація із внутрішніми перельотам не втішна. Як розповів експерт, це спричинено тим, що не має нормального пасажиропотоку.

Авіабезпека

Як він розповів, зараз у світі почали обговорювати стару тему про дистанційне управління повітряним судном. Це питання реальне, але не відомо у скільки грошей воно обійдеться, а від цього буде залежати і ціна на квиток.

"3-4 роки тому у нас максимально розширили повітряний простір для малої авіації. Систему створили, процедури спростили, а інспекцію, котра б могла контролювати це все не створили", — розповів експерт.