Про це повідомив прес-секретар українського МЗС Олександр Дикусаров.

"В аеропорту їх зустрічали представник МЗС, МНС, а також лікар і психолог, які готові були в разі потреби надати людям допомогу", - зазначив Дикусаров.

За його словами, консули в Італії видали всім громадянам України свідоцтва про повернення в Україну, оскільки у них не було документів.

Сьогодні 23 з 27 українців їдуть до Одеси, один до Львова, два до Сімферополя і один залишається в Києві. Троє з 35 осіб вчора прийняли рішення продовжити відпочинок в Італії, решта 5 українців прибудуть на батьківщину завтра-післязавтра.

Дикусаров зазначив, що станом на неділю підтверджена інформація про 35 українців, які були евакуйовані з судна Costa Concordia.

"Ми цих людей бачили, поселили в готелях, оформили документи на повернення в Україну. Зараз ведеться робота нашими дипломатами, уточнюються списки наших громадян, які перебували на судні", - додав прес-секретар МЗС України.

Круїзний лайнер Costa Concordia, на борту якого перебували понад 4,2 тисячі осіб, зазнав аварії біля узбережжя італійської області Тоскана. За словами капітана, Costa Concordia натрапила на скелі, які не були вказані на навігаційній карті.

В результаті події як мінімум 5 людиней загинули, не менше 67 постраждали. За останніми даними, невідома доля 17 осіб.