"Просимо громадян України, представників громадських організацій, державних установ утриматися від надання російським ЗМІ коментарів, інтерв'ю, інформаційних повідомлень, оскільки все це може бути використано проти України і наших громадян", - цитує прес-служба відомства директора департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдана Червака.

Читайте також: Нацрада перевірить радіо "Шансон" за привітання на адресу терористів з "ДНР"

За його словами, останнім часом почастішали звернення до Держкомтелерадіо України, в яких повідомляється, що редакції російських телеканалів і друкованих ЗМІ звертаються з проханням до представників різних державних установ та громадських організацій дати дозвіл на зйомку або отримати коментар щодо подій в Донбасі.

"При цьому російські журналісти по-фарисейськи обіцяють бути максимально об'єктивними і не спотворювати фактів", - додав Червак.

"У зв'язку з цим повідомляємо, що Росія не припиняла інформаційної агресії по Україні. Навпаки, з кожним днем інформаційні провокації російських журналістів стають все нахабніше. Їх мета - використати українських громадян для дискредитації української армії, сил АТО, української влади", - зазначив він.