Про це заявила народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва.

"З приводу загального списку отримання більш широкого переліку медикаментів, в який входить і безкоштовне протезування, в тому числі і зубне, і доступ до більш широкого списку медикаментів, то таку програму сьогодні ініційовано вже урядом, і ми будемо її приймати", — сказала вона.

За словами Тетяни Бахтєєвої, такі верстви населення надзвичайно потребують медикаментозного забезпечення, і держава намагається регулювати ці питання.

"Особливі проблеми виникають з протезуванням, адже є протези вітчизняного виробництва, є американського, і вартість їх дуже відрізняється. І такі питання також будуть включені в програму", — додала парламентарій.

Мова йде про загальнонаціональну програму, яка повинна вирішити всі найбільш актуальні проблеми, що виникають в галузі охорони здоров'я. Так, програмою вводяться референтні ціни і процедура реінбурсаціі, тобто повернення пацієнту певного відсотка від вартості.

"У програму буде включена літня частина населення, тобто малозабезпечені люди, ветерани та інші, які будуть купувати ліки за референтним, тобто встановленими цінами, і затверджуватися на державному рівні", — зазначила нардеп.

Також, за її словами, в програмі приділяється увага питанням реінбурсаціі.

"Якщо у нас буде працювати така програма, як у розвинених країнах, то можна очікувати повернення 25, 75 або 100% коштів. Також в програму включені і інші питання, що стосуються реформування охорони здоров'я, які не були прийняті протягом усіх 20 років незалежності", — резюмувала депутат.