"Початок був дуже складним. Але з часом я таки навчилась тримати ногами парасольку та вправно її крутити. Мені це дуже подобається", - розповіла акторка цирку Чен Юйфей.

Артисти китайського цирку постійно відточують свою майстерність, вигадують нові трюки, вдосконалюють костюми. Незмінним залишається лише дракон - символ китайської культури. Один з тих, хто зображує його на сцені, Вань Хао. Каже: в цей момент наче додається сил.

"Коли я надягаю голову дракона, то я стаю його частиною. В моєму серці з’являється відчуття, наче я сильний, як стародавній китайський дракон", - каже актор цирку Вань Хао.

Китайський Дід Мороз приїхав не з традиційними подарунками. Його золоті руки ладні перетворити надувну кульку в будь-що. Це і даруватиме малечі. Для журналістів зробив мікрофон.

Розгадку популярності майстрів Піднебесної, глядачі бачать в поєднанні основ бойових мистецтв та прадавньої китайської філософії. Це дає можливість виконувати найскладніші трюки. На висоті 4-ох метрів без страховки пара виконує танок кохання. Щоб вивчити його, акторам знадобилось 5 років.

"Дівчина та хлопець літають в небі і таким чином намагаються показати силу свого почуття - кохання. Щоб таке робити, треба багато сили, особливо дівчині. Адже вона лише кілька разів опускається на сцену", - каже керівник Великого китайського цирку Ень Цяомей.

Китайська трупа вже встигла закохати в себе глядачів з Австралії, Ізраїлю, США та Швейцарії. Актори переконані: у рік дракона, символу їхнього цирку, їхніх прихильників побільшає в десятки разів.