"Тарифи на сьогодні є несправедливими. МВФ правильно ставить питання, щоби ці тарифи були економічно обґрунтовані", - повідомив Арсен Блащук в ефірі "Ера-FM".

"На сьогодні споживачі, які купують газ на свої індивідуальні системи опалення у багатоповерхівках, сплачують удвічі менше, ніж ті громадяни, які користуються централізованим теплопостачанням. Це несправедливо, адже теплокомуненерго є оптовим споживачем. У цілому світі оптові споживачі сплачують за газ дешевше. У нас же все навпаки", - пояснив експерт.

Крім того, Блащук додав, що держава невчасно компенсує "Укртеплокомуненерго" різницю між тарифами та собівартістю послуг.

"У нас на сьогодні рівень відшкодування тарифів - економічно обґрунтовані витрати, які перевіряє Нацкомісія та інші контролюючі органи - становить 70%. Решту 30% дотує держава, але це відбувається невчасно", - скаржиться він.

До слова, колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко стверджує, що розмови в уряді про комунальні послуги для заможних українців – це популістський і нездійсненний крок.