Як і під час першого перемир'я, українські військові можуть відкривати вогонь тільки у відповідь.

НАТО не бачить дотримання перемир'я

Про недотримання перемир'я кажуть і в НАТО. Ситуацію на українсько-російському кордоні все ще не можна назвати нормальною - заявив командувач військ НАТО в Європі.

Це перемир'ям тільки на словах. Та кількість подій, обстрілів, використання артилерії за останні декілька днів деколи відповідає тому рівню використання зброї, який був до перемир'я. Тому припинення вогню тільки на словах, а те, що відбувається, насправді зовсім інша історія, - розповів командувач військ НАТО в Європі Філіп Брідлав.

Щоб змусити проросійських бойовиків дотримуватися перемир'я, українська влада почала застосовувати нову тактику - Київ б'є телефонними дзвінками - між адміністраціями президентів України та Росії.

Силові відомства України розпочали кампанію з переозброєння армії

Також Порошенко заявив - миротворців в Україні не буде. За словами президента, досвід використання миротворчих сил у Придністров’ї та інших гарячих точках свідчить - країни втрачають контроль над цими територіями.

Тим часом силові відомства України розпочали кампанію з переозброєння армії. Міноборони та МВС уже націлилися на арсенал закордонної та української військової техніки. У планах Валерія Гелетея та Арсена Авакова - закупити для потреб АТО нові вітчизняні гелікоптери, БТРи, Польські безпілотники та ще багато іншого озброєння, яке повинно підвищити обороноздатність української армії.

Важку ж техніку в майбутньому купуватимуть лише після того, як вона пройде випробування в реальних бойових діях, а саме в зоні антитерористичної операції.

Багато екземплярів техніки вже проходить випробування в АТО. Тому ми будемо знати що беремо і добре розумітимемо на скільки ефективно ця техніка працює в тих умовах та в тих викликах, в яких сьогодні потрібно реагувати збройним силам і іншим правоохоронним органам. Тому найкращі екземпляри будуть закуплені збройними силами України, - розповів міністр оборони України Валерій Гелетей.

Тим часом в РНБО звітують - Росія все ж таки перестала порушувати повітряний простір України, але проросійські бойовики не полишають спроб відбити Донецький аеропорт, розстрілюючи його з "Градів".