13 лютого ратифікувати угоду має парламент.

Прем`єр-міністр країни Лукас Пападімос попередив, що будь-який розвиток подій, за якого угода не буде прийнята, може виявитися ”катастрофічним”. Він також заявив, що в уряді не братимуть участі партії та міністри, які не підтримають угоду.

“Трійка” міжнародних кредиторів (Єврокомісія, Європейський центробанк і МВФ) пропонує Греції 130-мільярдну кредитну програму і списання боргу на 100 мільярдів євро в обмін на багаторічну програму економії.

Так, від Греції вимагають скорочення витрат приблизно на 7% ВВП до 2014 року і програму приватизації на 19 мільярдів євро.

Також план передбачає скорочення робочих місць в держсекторі на 15 тисяч, лібералізацію трудового законодавства, зниження мінімальної зарплати до 600 євро на місяць проти колишніх 751 євро та переговори з банками про списання боргів.

Вже цього року очікується первинний профіцит, тобто перевищення доходів над витратами без урахування обслуговування боргу, у розмірі 4,5% ВВП. Економічне зростання має повернутися в 2013 році після п`яти років безперервної рецесії.

На знак протесту проти таких дій уряд покинула низка чиновників, а у Афінах вже другий день тривають протести та сутички з поліцією.