"(Тристороння комісія повинна зайнятися) опрацюванням комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва та напрямків торговельно-економічних відносин, розширення та сприяння міжнародній торгівлі, подальшій лібералізації ринку, узгодженню регуляторної бази для покращення умов здійснення підприємницької діяльності", — йдеться у розпорядженні Кабміну, опублікованому на урядовому порталі.

Читайте також: Україна йшла і далі буде йти шляхом євроінтеграції, — Янукович

Більше того, низка міністерств — Мінекономрозвитку, Мінпромполітики, Мінагрополітики, Міненерговугілля, Мінінфраструктури — доручено "внести зміни до державних цільових, галузевих та регіональних програм, спрямованих на розвиток торгівлі, виробничої кооперації та обмін технологіями з державами-членами СНД з метою збереження робочих місць та вирішення інших соціальних питань на основі підвищення економічної стійкості держави".

Цим же міністерствам доручили "відновити активний діалог з Російською Федерацією та іншими країнами Митного союзу і державами-членами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу держави".

Водночас, МЗС, Мінекономрозвитку та Мінпромполітики доручено "відновити активний діалог з РФ та іншими країнами Митного союзу й державами-членами СНД щодо активізації торговельно-економічних зв'язків з метою збереження і зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу держави".

Щойно також з'явилася інформація, що Кабінет міністрів України розпорядився призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.