Торги за 3G

За його словами, кошти, які сплатили компанії за право користуватись новим рівнем зв'язку повинні піти у держбюджет. Проте, є один казус – Кабмін не хоче включати ці кошти туди. Завтра це питання "Самопоміч" буде вирішувати.

Зазначимо, в Україні нарешті з'явиться 3G-зв'язок. За ліцензії під час аукціону боролися 3 найбільших мобільних оператори. Перший лот дістався "Астеліту", другий – МТС, третій – Київстару.

Можливості операторів

У цьому тендері, як він розповів, будуть дуже жорсткі умови по виконанню умов. І, якщо компанії в належний строк і належним чином не будуть розбудовувати мережі 3G-покоління, то у них заберуть ліцензію.

Швидкий перехід на 4G неможливий із двох причин: потрібні фінанси, а також прозорість, яка може втратитись, якщо зробити раптовий перехід на 4G.

Політична складова

В кінці кінців, ці 3 компанії – з великою долею російського капіталу – і Київстар, і MTC, і Life, — сказав Данченко.

Зі сторони комітету буде відбуватись контроль виконання компаніями умов для безпеки України. Якщо буде порушення – це буде питанням національної безпеки.

Технології майбутнього

Перш за все, Україна повинна запровадити 4G та 5G технології. Також потрібно створювати інвестиційну привабливість на іноземних IT-компаній.