Про це повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський на брифінгу в Києві.

За його словами, наразі відбувається об'єднання "Укртрансінспекції" і "Укрморрічінспекції" і створювану нову інспекцію очолить людина нової генерації.

У пана Черненка не було шансів очолити цю нову організацію. Чому він вирішив зробити те, що зробив, мені складно сказати. Адже він міг підійти до мене і поспілкуватися,
— відзначив міністр.

Нагадаємо, глава "Укртрансінспекції" Валерій Черненко направив прем'єр-міністру Арсенію Яценюку заяву про відставку і різко розкритикував керівництво Мінінфраструктури та уряд за популізм, непрофесіоналізм і роботу в інтересах тіньового бізнесу.

Черненко був призначений главою "Укртрансінспекції" розпорядженням Кабміну від 12 березня 2014 року, до цього був генеральним директором ТОВ "Васт-Транс" та входив до керівництва найбільшого об'єднання перевізників Асоціації міжнародних автоперевізників (АсМАП) України.

Як відомо, останнім часом було оголошено конкурси на посади очільників низки підприємст у галузі інфраструктури. Зокрема, шукають директорів для "Укрпошти", “Укрзалізниці”, аеропортів “Бориспіль” та “Львів”.