Прем'єр каже: роботи багато, часу – ні. Проте є спеціально навчені люди, які відповідатимуть винятково за цей напрям роботи.

Прем'єр нагадав, що Україна і ЄС домовилися, що Угода про асоціацію Україна-ЄС в частині Зони вільної торгівлі поки що не буде застосовуватись до кінця 2015 року. При цьому українська сторона буде користуватися односторонніми преференціями ЄС. У результаті товари українських виробників будуть поставлятися в ЄС без мита. Однак Україна збереже мита на європейські товари.

На засіданні уряду був присутнім голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський. Він запевнив, адаптація до європейських стандартів процес тривалий. ЄС моніторитиме виконання угоди та допомагатиме і порадами, і грошима.

Чим швидше Україна виконає угоду про Асоціацію, тим швидше вона зможе претендувати на вступ до ЄС – заявив прем'єр. Він запевнив Томбінського, що уряд робитиме для цього все можливе. Нагадаємо повне застосування Угоди відбудеться після ратифікації національними парламентами всіх 28 держав-членів ЄС. Наразі Угода ратифікована вже п'ятьма європейськими країнами – Румунією, Латвією, Литвою, Болгарією і Мальтою.