Про це сказав міністр агрополітики Микола Присяжнюк.

"Ми ініціювали питання часткового дозволу вирощування технічних культур - сої із ГМО-насіння, як це відбувається в Росії й країнах ЄС", - сказав Присяжнюк.

Читайте також: Україна може стати основним виробником ГМО в Європі, - прогноз

Урядовець додав, що не виключає вирощування в Україні кукурудзи із ГМО-насіння.

На думку учасників зернового ринку, це питання назріло вже давно.

"Сьогодні третина кукурудзи й 70% соєвих бобів в Україні проводяться із ГМО-насіння", - сказав президент Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоскі в ході IV Українського зернового конгресу.

Президент Української зернової асоціації Володимир Клименко зазначив, що ГМО-насіння дозволяють не тільки добитися більш високої врожайності сільгоспкультур, їх можна висаджувати в несприятливих природно-кліматичних зонах.

Без ГМО-продукції населення світу приречене на вимирання

"Вирощування ГМО-культур - це шанс для України. Без ГМО-продукції населення світу приречене на вимирання. До 2050 року очікується зростання населення з нинішніх 7 млрд до 9 млрд людей, і прогодувати всіх без ГМО-продукції не вдасться", - вважає Клименко.

Читайте також: В Україні немає жодного легального продукту з ГМО

Як зазначив керуючий партнер Da Vinci AG Андрій Колпаков, у ЄС продовжують вести політику стримування нарощування площ під ГМО-культури.

"У цьому контексті ринок України є вкрай цікавим для ключових виробників ГМО-продукції", - вважає він.

Висновки Всесвітньої організації охорони здоров'я показують, що вживання ГМО-продукції несе потенційні ризики для здоров'я людини.