“Сьогодні будуть призначені заступники Міністра з питань європейської інтеграції. В уряді вже створений офіс з питань європейської інтеграції. І міністерство до кінця поточного місяця вносить план імплементації Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом”, - сказав прем’єр, відкриваючи засідання уряду.

Читайте також: Якщо Рада найближчим часом не ратифікує Угоду про асоціацію, ЄС увірветься терпець, — Тарасюк

Яценюк нагадав про те, що Україна перейшла у другу стадію безвізового режиму.

“Основне питання, яке зараз стоїть, - це видача біометричних паспортів”, - зазначив глава уряду, додавши, що його не задовільняє “норма” запропонована Кабміном (видача 20 тисяч паспортів на місяць), адже "черги будуть по 200 тисяч".

“Тому в плані заходів ми сьогодні приймаємо рішення, як забезпечити видачу біометричних паспортів, на підставі яких українці зможуть безвізово їздити до країн-членів Європейського Союзу”, - наголосив Яценюк.

Нагадаємо, за словами заступника голови Адміністрації Президента Валерія Чалого, парламент ратифікує Угоду про асоціацію з Євросоюзом не пізніше вересня цього року.

Якщо Україна проведе усі необхідні реформи, передбачені, зокрема, Угодою про Асоціацію з ЄС, питання членства у Євросоюзі можна буде ставити за 5 років.