У ньому, переконує прем'єр-міністр Микола Азаров, буде передбачене зниження тарифів на енергію для тих, хто використовує науково-обґрунтовані нормативні обсяги і їх підвищення - за понаднормове використання енергії. Такі новації, каже Азаров, вже активно використовують у Польщі та Білорусі.

"Будемо виходити з очевидної реальності - енергоресурси дешевшати вже ніколи не будуть. Отже, Україна має бути готовою до такого розвитку подій. Наша відповідальність в тому, щоб не тільки захистити вразливі верстви населення субсидіями, а й всім громадянам дати інструмент для енергозбереження в своїх домівках", - каже прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Прем’єр доручив Міністерству ЖКГ, праці та соціальної політики і Мінпаливенерго взятися за розробку цього проекту, адже в Україні у сфері житлово-комунального господарства втрата енергоресурсів в деяких випадках становить 50%. Втім, коли цим займатиметься очільник Міністерства палива та енергетики Юрій Бойко, невідомо. Він збирається у відпустку, аби взяти участь у виборах депутатів до Київської облради. Оскільки очолив список кандидатів від Партії регіонів.

"По термінах я ще не узгодив з прем’єр-міністром, тільки дозволить робота і я піду у відпустку і буду займатися. Депутат облради - це по сумісництву можна працювати і це вільна посада", - каже міністр палива та енергетики України Юрій Бойко.

Натомість, для решти міністрів про відпустки не йдеться - прем`єр-міністр вимагає від них виконати усі обіцянки щодо дерегуляції бізнесу. Зокрема, скасувати зайві перевірки та зменшити кількість нормативних актів. Вже за два тижні міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов має доповісти про хід виконання цих завдань.