Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк з трибуни парламенту, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

Незважаючи на те, що ми втратили тимчасово контроль над територією Автономної Республіки Крим та над окремими районами Донецької та Луганської областей, незважаючи на те, що російськими терористами знищена інфраструктура, шахти і заводи на Донбасі, що потягнуло за собою падіння промислового виробництва на 10%, падіння валового внутрішнього продукту, станом на сьогоднішній день уряд зібрав на 5% податків більше, ніж в минулому році,
— наголосив він.

Це, за його словами, вдалося завдяки підвищенню податків на найбільш доходні види бізнесу, запровадженню оподаткування пасивних доходів, зміні адміністрування податків і зборів та легалізації й детінізації доходів "на кшталт тих, які були при минулому уряді, при імпорті нафтопродуктів".

Глава уряду також підкреслив, що 2015 рік буде складніший, ніж поточний, "адже економіка має часовий лаг". За його словами, що стосується економіки, то "протягом шести місяців ми ще будемо відчувати мінусову тенденцію".

Раніше повідомлялося, що за січень-листопад 2014 року збір до держбюджету склав 367,7 млрд грн або 93,2% планових показників Міністерства фінансів України.