Цього разу в знак підтримки японського народу традиційний український пасхальний атрибут він прикрасив східними мотивами.

"Вода, дерево і ієрогліф, який тут написаний, - він означає любов. Я думаю, що тільки любов може допомогти відновити ті сили, ті втрати, які зараз Японія потерпіла", - каже кондитер Валентин Штефаньо.

Воду уособлюють корали. Їх кондитер виготовив із використанням звичайного льоду, в який і залив чорний шоколад. Коли лід розтанув, залишився кристалізований шоколад. Далі Валентин пофарбував масу у червоний колір - так шоколад став коралом. Та найскладніше було із квітами японської вишні. Для створення цвіту сакури знадобився білий французький шоколад.

"Квітки дуже тонкої роботи вимагають. Кожну пелюстку треба окремо зробити. Потім їх треба склеїти окремо. Тичинки теж саме - все окремо треба зробити. Потім підфарбувати і поставити вже на саме яйце. Квітки найскладніше було робити", - каже кондитер Валентин Штефаньо.

Вага пасхальної композиції - майже 33 кілограми. За процесом її створення спостерігали неповносправні діти, кондитер каже, хотів показати, що шоколад не лише смачне задоволення, а й чудовий матеріал для творення шедеврів.