Про це під брифінгу повідомив заступник Глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий.

Проведення тристоронньої контактної групи — це важливий елемент, там є важливі питання, які сьогодні можуть стати предметом обговорення... Тому позиція України — готовність до проведення трьохсторонньої контактної групи. Ми очікуємо, що ця позиція буде підтримана усіма учасниками, — заявив Чалий.

Він також додав, що найближчий тиждень буде дуже показовий з точки зору виконання мінських угод, зокрема, припинення вогню 9 грудня і подальшого відведення важкої техніки та артилерії. Також категоричною вимогою української сторони залишається звільнення полонених.

Домовленості обміну "всіх на всіх" не дотримується. Україна свої зобов’язання виконує, інша сторона не виконує. Тому сьогодні не треба торгуватися, не треба брати хабарі, чи продавати наших громадян. Треба просто звільнити наших полонених, інакше ми це сприймаємо, як постійне руйнування мирних домовленостей, — наголосив Чалий.

Також він зазначив, що регулювання ситуації на кордоні з Росією зараз набуває критичного значення, і невеличкі поступки у вигляді візуального контролю так званих "гуманітарних конвоїв" — це не те, що сьогодні потрібно.

До слова, речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко сьогодні заявив, що Росія продовжує перекидати в зону антитерористичної операції бойовиків, військову техніку, а також боєприпаси та матеріально-технічні засоби.