Глава Державного комітету Олександр Курдінович в офіційному листі звертається до керівників телерадіокомпаній "терміново створити (або адаптувати існуючі формати теле- і радіопрограм) та запустити в ефір з 15 березня 2012 року спеціальні лінійки програм за участі представників органів місцевої влади, відомих фахівців та експертів, які будуть присвячені роз'ясненню та обговоренню соціальних ініціатив президента В.Ф. Януковича".

У документі також зазначено, що подібні програми необхідно запровадити в ефір з періодичністю не рідше 2 разів на тиждень.

Кубійович додав, що інформування про результати роботи є обов'язковими для кожної телекомпанії.

Держкомтелерадіо є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, діяльність якого координується Кабінетом Міністрів України.

Згідно із законом "Про інформацію", цензура - це "вимога, спрямована до засобу масової інформації, його керівника, узгоджувати інформацію до її поширення".

Нагадаємо, раніше Віктор Янукович оприлюднив соціальні ініціативи: збільшення соціальних виплат малозабезпеченим українцям та зменшення кредитної ставки на житло.