У зв’язку з цим міжнародна гуманітарна медична організація виступила з заявою, в якій засудила цей напад.

Ми серйозно стурбовані можливістю зловживання нашими автомобілями і нашим логотипом з боку озброєних людей. Якщо чітко позначені транспортні засоби MSF використовуватимуться озброєними людьми або просто будуть асоціюватися з однією з сторін конфлікту, то це може привести до серйозних непорозумінь, поставивши під загрозу нашу можливість надавати медичну допомогу тим, хто її потребує, а також ставить під загрозу продовження нашого проекту з лікування лікарсько-стійкого туберкульозу в тюремних установах,
— сказав голова представництва MSF в Україні Стефан Прево

У двох автомобілях MSF знаходились медичні матеріали для лікування 100 поранених, тепер вони не потраплять до медичних установ, які їх потребують. "Без цих транспортних засобів медична діяльність MSF в регіоні з поставки необхідних медикаментів і матеріалів, а також програма з лікування туберкульозу перебувають під загрозою", — додав Трево.

Додамо, ніч з 19 на 20 липня в Донецьку пройшла вкрай неспокійно, у місті лунали звуки пострілів, а в районі аеропорту були чутні вибухи і артилерійські залпи.