Ще 29 у Рожнятівському і 6 у Рогатинському. Минулого тижня хворих з діагнозом кір було лише 3 десятки. Та про епідемію, переконують лікарі, говорити поки рано.

"Підвищувана захворюваність, будемо говорити так. Тому що, якщо говорити про епідемію, то з точки зору епідеміології, якщо ми маємо 1% захворюваності від загально чисельності контингенту, тоді ми можемо говорити про епідемію. Наразі ми говоримо про те, що є підвищена захворюваність населення, дитячого в основному", - заспокоює заступник начальника головного управління охорони здоров’я ОДА Зоя Ціхон.

Спалах кору в Україні фахівці всесвітньої організації охорони здоров’я передбачали ще у 2009 році. Тоді держава вирішила провести додаткову вакцинацію дітей, однак кампанію призупинили. Через підозри у шкідливості для здоров’я іноземної вакцини.

"У 2009 році була закуплена вакцина, ЮНІСЕФ, великі на це було витрачено кошти, для того, щоб власне прищепити певні контингенти дітей, які можуть потенційно захворіти. В 2009 році ця додаткова вакцинація була успішно провалена в Україні, в тому числі завдяки ЗМІ спалах інфекції передбачали ще у 2009 році", - каже заступник начальника головного управління охорони здоров’я ОДА Зоя Ціхон.

Чи більшатиме хворих, медики прогнозувати не беруться. Адже хвороба має високий рівень зараженості. Поки ж тимчасово призупинили навчання у 5-ти навчальних закладах області.