"Два дні тому я повідомив про початок руйнування Замкової гори з боку Фролівської вулиці та звернувся до голови КМДА Олександра Попова з проханням зупинити нищення легендарної гори. Представники КМДА повідомили мені, що будівельні роботи не ведуться, а лише вивозиться сміття. Та насправді забудовники обдурили КМДА. Оскільки вже існує загороджений будівельний майданчик, де проводяться роботи", - заявив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

Через нищення зелених насаджень Бригинець звернувся до екологічної прокуратури та прокуратури Києва з проханням перевірити діяльність підрозділів Міністерства екології та КМДА щодо бездіяльності влади, яка допустила масове знищення паркової зони в центрі Києва.

Замкова гора. Фото - Публічна мережа Андріївського узвозу у Фейсбук

Зараз існує реальна загроза знищення історичної пам’ятки. Минулого року нам ледве вдалося зберегти залишки гори Щекавиці, і в даному випадку громадськість теж відступати не збирається, - заявив Бригинець.

Замкова гора - історична місцевість Києва. Залишок правого, високого берега Дніпра з крутими схилами. Поряд зі Щекавицею, Старокиївською горою та річкою Либідь є одним із основних символів Києва, пов’язаних з легендарними засновниками міста.