І хоча два тижні тому столична влада обіцяла історичну вулицю не чіпати, а замість зруйнованих будинків побудувати культурний центр, кияни чиновникам не довіряють.

"А для чого взагалі було руйнувати будинки, адже це історичні будинки. Те, що вони збираються знову там щось побудувати, ну ... Не треба було по-перше руйнувати", — учасниця мітингу Людмила

«Є небезпека, що всі ці гарні слова — воні тільки до виборів, тому ми всі повинні гуртуватися і боротися, щоби передвиборчі обіцянки влади відновити Андріївський узвіз чи не будувати нічого на Пейзажній алеї, чи якісь інші речі — вони не вмерли разом з виборами».
— голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець

Мітингували не лише на захист Андріївського. Нагадали і про столичну Пейзажну алею, на яку зазіхало вітчизняне МЗС І взагалі сьогодні представники влади ділять кожен клаптик Києва між собою, переконані активісти.

Організатори анонсували, що захід неполітичний, але політиків на акції таки назбиралося. Кажуть, прийшли підтримати ініціативу і навіть допомогти.

«Люди, які кажуть, що всі політики однакові і чесних людей не помічають — є провокаторами».
— народний депутат від НУНС Олесь Доній

Нагадаємо, майже два тижні тому на Андріївському узвозі знесли три старі будівлі. У Мінкульті тоді відзвітували - жодна з них не має історичної цінності. Після громадського розголосу, компанія-забудовник, що належить регіоналу Рінату Ахметову нібито відмовилась від намірів будувати багатоповерховий торговельний центр на старовинній вулиці. Натомість, пообіцяли звести арт-центр.