Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Слідчим управлінням ФСБ Росії розслідується кримінальна справа відносно Сенцова О.Г., Афанасьєва С.Г., Чірнія А.В., Кольченка А.А. за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205 (терористичний акт), ч. 2 ст. 205.4 ("організація терористичного угрупування і участь у ньому"), ч. 3 ст. 222 ("незаконний обіг зброї") КК РФ, які здійснили у складі терористичного угурпування приготування до вчинення терористичного акту - вибухів в ніч з 8 на 9 травня 2014 саморобних вибухових пристроїв біля "меморіалу Вічного вогню" та пам'ятника В.І. Леніну в м. Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації "Російська громада Криму" і представництва партії "Єдина Росія" в м. Сімферополі 14 і 18 квітня 2014 відповідно", — йдеться у повідомленні.

Дивіться також: Ціна тероризму. У Росію десятками вивозять труни з убитими бойовиками

У ФСБ зазначають, що у затриманих було вилучено вибухові речовини, вогнепальну зброю, боєприпаси, каністри із запалювальною сумішшю, будівельні каски, респіратори, протигази, балони з фарбою (аерозоль), націоналістичну атрибутику тощо.

"Підозрювані дають свідчення про участь представників "Правого сектору" в організації терористичних актів на території Криму з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки на півострові та здійснення впливу на прийняття рішення органами влади Російської Федерації про вихід Республіки Крим з її складу", — додають у російській спецслужбі.

До слова, СБУ зірвала провокацію Росії з "перемогою" Яроша на сайті ЦВК.