“На телефон довіри об’єднаних сил АТО в Маріуполі надходять повідомлення від місцевих мешканців про те, що в місті активізувалась діяльність груп людей, які агітують місцеве населення на вступ в так звану “ДНР”, мотивуючи тим, що в найближчий час до Маріуполя підійде підкріплення терористів”, - повідомляє прес-служба Нацгвардії.

Місцевих мешканців просять повідомляти про подібні випадки в правоохоронні органи та не піддаватися на заклики терористів.

“Факт щодо активізації діяльності цих груп свідчить про те, що місцеве населення категорично засуджує та не підтримує терористів. Також подібною інформацією терористи намагаються посилити паніку серед мешканців”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вранці 25 серпня колона російських військ увійшла на територію України, почала обстрілювати Новоазовськ і рушила на Маріуполь.

За словами радника глави МВС Зоряна Шкіряка, прикордонники разом із бійцями ЗСУ та Нацгвардії зупинили колону російських військових, яка спробувала прорватися в районі Новоазовська. Траса Новоазовськ – Маріуполь перебуває під контролем сил АТО.

Бійці батальйону “Азов” підірвали на фугасі танк російських терористів під Новоазовськом, а також захопили в полон двох солдатів 98-ї бригади ВДВ Росії. Прес-служба Нацгвардії повідомляє, що було підбито ще два танки терористів.