“У нас було близько 80 таких формувань по області, в яких перебуває близько 1,5 тисячі членів. Ці люди допомагали нам у підтримці правопорядку під час різних заходів. За 2 останні тижні, після відомих подій, на Дніпропетровщині зареєстровано близько 15 громадських формувань з охорони порядку. Якщо громадяни виявляють бажання нам допомогти, то ми не будемо відмовлятися від їхньої допомоги”, – сказав Третьяков.

Сергій Третьяков також повідомив, що під час штурму Дніпропетровської ОДА постраждали 33 співробітники міліції, 15 з них госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості, деякі досі у стаціонарі.

Читайте також: Суди відпустили під домашній арешт 17 активістів у регіонах

Водночас Третьяков повідомив, що за ґратами наразі залишився тільки один мешканець Дніпропетровська та два Кривого Рогу, яких звинувачують в посяганні на життя співробітників правоохоронних органів.

Нагадаємо, під час штурму ОДА у Дніпропетровську з активістами Євромайдану билися молодики спортивної зовнішності, озброєні палками та травматичною зброєю. Місцева влада назвала цих людей "народними дружинами", які утворилися із громадських організацій і стурбованих жителів області.

Згідно з заявою Дніпропетровської міської ради, рішення про створення "Народної дружини" у місті - законне. Зауважимо, опозиція вважає членів "Народної дружини" "тітушками".