Саме його картину вперше серед вітчизняних митців було продано на аукціоні Крістіс.

"У нас родзинка цього антикварного салону - є експозиція Віктора Зарецького, яка зібрана з 18 українських музеїв. Це найяскравіший, найколоритніший майстер живопису, людина з надзвичайно складною долею, надзвичайно яскравою життєвою історією", - розповіла гендиректор Мистецького Арсеналу Наталія Заболотна.

Твори Віктора Зарецького від 50-х до 90-х років настільки відмінні в стилістиці, що складається враження, ніби це колекція різних авторів, кажуть мистецтвознавці. Їх привезли з 14-ти музеїв. Та більша частина, - каже син художника, нині у приватних колекціях.

Цього року до Мистецького Арсеналу запрошені Львівський історичний музей та Львівська національна галерея мистецтв. Разом вони презентують проект "Арсенал в Арсеналі", зброю 17-18 сторіччя і батальний живопис.

"Таких експонатів десь біля 4,5 тисяч у нас і тому, з огляду на таку велику кількість експонатів, у Львові було відкрито музей зброї у 1893 році, ви його тут бачите", - розповів директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський.

Антикварний Салон, в рамках якого проводитимуть навіть майстер-класи, триватиме у столиці до 18 грудня.