Інформація про відсутність як окремих осіб, так і мешканців цілих будинків надходить з різних областей. При чому, нарікають виборці - ще на січневих президентських виборах голосували без проблем. Однак, зараз їхні імена позникали зі списків. Не знайшов сьогодні себе у списках і колишній головний міліціонер Криму Микола Іллічов. Аби таки виконати свій громадянських обов’язок, екс-посадовець дійшов аж до суду.

“Швидше за все це безпорядок у владі міста Сімферополя, їм ніколи займатися списками виборців. На списках сидять дівчатка, які друкують ось з таким накладними нігтями. І не дивляться в списки, що вони друкують, де і кому це потрібно”, - каже колишній начальник ГУ МВС України в АРК Микола Іллічов.

500 кілометрів намарне. Максим родом із Закарпаття, та вже два роки живе і навчається у Словаччині. Для того, щоб проголосувати він спеціально проїхав 7 годин - від Братислави до Ужгорода, та в списках себе не знайшов.

”Голова територіально виборчої комісії сказала - зверніться до суду. Звернувся до суду - мені видали рішення, ухвалу про те, що я не маю права голосувати, тому що за новим законом, я маю звернутись за 2 дні до голосування. Якщо це так, то чому цей суд працює в цей день”, - каже виборець Максим Мельник.

Втім, лише одиниці в день голосування мають бажання відстояти своє право голосу. Чимало виборців не мають бажання розпочинати судову тяганину. Однак, у ЦВК звинувачення у недосконалості списків виборців вважають вигадками. Мовляв, з року в рік списки стають якіснішими.

”Списки виборців, які забезпечуються виборчою комісією з точки зору опікування державним реєстром виборців, я переконаний є близьким до досконалості. Попередні вибори і я переконаний, ці вибори доведуть, що державний реєстр виборців є не просто функціональним, а високо функціональним організмом”, - каже голова ЦВК Володимир Шаповал.

Як зазначив Володимир Шаповал, загалом у списках виборців фігурують 33 мільйони 643 тисячі осіб.