Перед початком акції організатори розгорнули плакат, який демонстрував, що Південну Пальміру заснували "понаехавшие западэнцы", а саме герцог де Рішельє, Олександр Ланжерон, Осип Дерибас і Франц де Волан.

Дивіться також: Харківські євромайданівці зіграли місцевим чиновникам на піаніно [Відео]

"Побудоване за указом німкені Катерини Другої за планом, складеним Брабантським дворянином Францем де Волланом, наше місто стало основним портом імперії при градоначальникові- западенцеві, якого звали Арман - Еммануель дю Плессі. Або по- простому - Дюк де Рішельє. Список западенців, які зробили з шматочка степу над морем процвітаюче, яскраве, ошатне, багате місто зашкалює. Це француз Ланжерон, іспанець Дерибас, грек Маразлі, англієць Кобле. Це знамениті архітектори - Влодек, Боффо, Бернардацці, Торрічеллі, Коклен", — повідомили в прес-службі одеського Євромайдану.

Одеса - місто западенців. Ми підтверджуємо це нашим сьогоднішнім маршем. Ми постійно "прибуваємо" сюди, до Одеси, щоб покращувати і прикрашати це місто, а нас звинувачують у фашизмі. Це ми, западенці, Одесу не здамо. Одеса - западенське місто. Одеса — це Європа,
— наголосили організатори маршу

Біля будівлі СБУ в Одеській області учасники акції спалили кілька портретів Лаврентія Берії, а біля управління МВС — портрети глави МВС Віталія Захарченка.

Нагадаємо, сьогодні у Києві відбулось 10-те ювілейне віче.