Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“СБУ встановила причетність 6 громадян України, у тому числі директора відділення місцевої банківської філії, до нелегальної фінансової схеми з незаконного переведення безготівкових коштів у готівку - розкрадання коштів державних підприємств, а також незаконного перерахування валюти за межі України за допомогою фіктивних комерційних структур”, - йдеться в повідомленні.


В СБУ повідомляють, що за останні три роки у “тіньовий” обіг щорічно виводилось майже по 300 мільйонів гривень.

6 травня співробітники СБУ затримали чотирьох зловмисників "на гарячому" під час отримання грошей в одній з банківських установ Одеси. У затриманих вилучено 1,6 мільйонів гривень готівки. Того ж дня правоохоронцями було проведено 11 обшуків в офісних приміщеннях, помешканнях та транспортних засобах учасників оборудки, - повідомили у прес-службі.


Під час обшуків було вилучено фіктивні печатки підприємств та інформацію про злочинні схеми, а також понад 2 мільйони гривень готівкою.

Перевіряється інформація про використання коштів, отриманих у результаті протиправної оборудки, для фінансування радикальних угрупувань та дестабілізації ситуації в регіоні.


Читайте також: У Миколаєві СБУ затримала радикалів, які планували вибухи на День Перемоги

“Згідно з ухвалою суду накладено арешти на рахунки 5 підприємств, підконтрольних учасникам фінансової оборудки, на яких перебувало понад 3 мільйона гривень. За цим фактом триває досудове розслідування за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України”, - повідомили в СБУ.