Про це "Українській правді" повідомив представник одеського осередку громадської організації "Демократичний альянс" Олексій Чорний.

Як розповів активіст, протягом місяця мерія збирала запитання городян до міського голови. Анонсувалося, що всі охочі зможуть прийти на захід.

Однак, за його словами, біля паркану навколо театру стояла охорона, яка не пускала нікого всередину, мотивуючи це тим, що в охочих немає запрошень.

Водночас, почути звіт не змогли і деякі журналісти.

"Пресу, яка, між іншим, мала акредитацію, після того, як мер увійшов до будівлі, не пустили: просто закрили двері і все. Зокрема, не пустили канал "Круг", кореспондентів кількох інтернет-видань", – підкреслила журналіст Віра Грузова.

Як повідомив "Українській правді" координатор руху "Оновлення країни" в Одесі Сергій Гуцалюк, до приміщення театру пустили тільки місцевих депутатів та спеціально привезених працівників бюджетних організацій.

За повідомленням газети "Думська", тих журналістів, яким вдалось увійти у театр, заблокували у фойє.

Олексія Костусєва обрали міським головою Одеси 31 жовтня 2010 року. До цього він був головою Антимонопольного комітету при уряді Азарова та народним депутатом Верховної Ради від Партії регіонів.