Про це повідомляє прес-служба Президента.

Під час зустрічі Порошенко наголосив на необхідності єдності всієї Європи у боротьбі з тероризмом та нагадав про трагедію, яка сталася кілька днів тому під Волновахою, коли внаслідок ракетного обстрілу терористами блок-посту українських військових загинуло 13 мирних громадян і 15 було поранено.

Він наголосив, що це є актом тероризму, адже бойовики дали артилерійський залп по блок-посту, через який постійно проходить рух цивільних.

Порошенко зазначив на необхідності активізації зусиль ПАРЄ зі звільнення українських заручників, які утримуються терористами.

За словами глави держави, на сьогоднішній день більше 600 українських громадян перебувають в полоні, попри чіткі домовленості, яких було досягнуто у Мінську.

Як повідомляє прес-служба, у складі делегації Парламентської асамблеї Ради Європи на чолі з Президентом ПАРЄ Анн Брассер – Генеральний секретар ПАРЄ Войчех Савіцкі, лідери політичних груп в ПАРЄ: Європейської народної партії Педро Аграмунт, Альянсу лібералів і демократів за Європу Йорді Хухла, Європейських об'єднаних лівих Тіні Кокс.

У зустрічі також взяли участь Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та Заступник Глави АПУ Валерій Чалий.