Зброя від США

За словами Маломужа, республіканські демократи США будуть тиснути всіма засобами на Барака Обаму щодо надання Україні зброї. Він цієї зброї не надасть, але можливо вийде змусити його піти на часткове надання зброї – захисної та нелетальної.

В даній ситуації влада не бачить перспектив, що Україні цю зброю таки нададуть,
— зазначив екс-глава СБУ.

"Ми вже маємо відповідну реакцію Російської Федерації — у випадку надання цієї зброї Держдума прийме рішення щодо дозволу Путіну застосувати військові збройні формування – регулярні частини, спецназ на території України", — наголосив він.

Концепція Кремля щодо України

За словами експерта, це приведе до нового глобального протистояння, адже дасть Путіну можливість наступу. Поки у Росії прийняли нову концепцію розгорнення дій щодо України — вимагати виконання мінських домовленостей та переконувати світову громадськість, що Україна того не дотримується.

Також – провокації на лінії розмежування та ініціювати внутрішнє протистояння на вищому політичному і соціальному рівнях, а також — проводити різні терористично-диверсійні акти для дестабілізації ситуації в конкретних регіонах країни. Така зараз тактика Путіна, каже Маломуж.

Українське забезпечення

"Якщо говоримо про реальні засоби захисту — маємо новий військово-промисловий комплекс України, на 90 % можемо забезпечити наших озброєнням на рівні світових стандартів", — додав він.

Читайте також: Під Щастям може виникнути новий котел, — Снєгірьов

Ми на 8-9 місці у світі за поставками озброєння, що є конкуренцією з світовими грантами,
— сказав Маломуж.