Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Савченко Ілля Новіков.

"До Надії Савченко сьогодні зранку послідовно прийшли Памфілова (Елла Памфілова, уповноважена з прав людини в Росії — "24"), Федотов з РПЛ (Михайло Федотов, голова Ради при президентові Росії по розвитку громадянського суспільства і прав людини — "24"), доктор Ліза (Єлизавета Глінка, член Ради при президентові Росії по розвитку громадянського суспільства і прав людини — "24") і ГСК (Громадська спостережна комісія — "24") . Загальний меседж: Росія вважає, що в загальну угоду з обміну вона не входить, автоматом її не звільнять, будуть прискорено готуватися до суду, щоб зберегти обличчя", — повідомив Новіков.

Адвокат також додав, що Савченко пообіцяли передати ліки, але захисту радять "не смикатись". В свою чергу українська льотчиця заявила, що вона не планує припиняти голодування.

"Натякають, що не треба смикатися, "все буде нормально", "всі питання вирішать". Попередній конвой обіцяли покарати, подбати про ліки та інше. Надія каже всім "спасибі", голодування припиняти не збирається", — розповів адвокат.

Нагадаємо, за словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, питання української льотчиці Надії Савченко піднімалося президентом України Петром Порошенко в ході зустрічі в "нормандському форматі" у Мінську, однак російська сторона не давала ніяких обіцянок.