Щодо оперативної наради Ради безпеки ООН ключовим питанням якої мала бути "гуманітарна катастрофа" в Україні і яку збирав Путін, Геращенко говорить:

Путіну краще було б проводити нараду щодо "гуманітарної катастрофи" в Росії, яка не припиняється 23 роки.

Щодо цієї наради, Геращенко говорить, що зона АТО Україною була скорочена на три чверті за останні півтора місяці. З новими силами, Україна додавить терористів і виселить їх з нашої території.

Читайте також: МВС має докази, що Росія планувала передати фосфорні бомби терористам, — Геращенко.

На сьогодні, Путін розуміє, що регулярна армія в Україні, перетворить його в ізгоя, а Росія стане прототипом Північної Кореї. Цей шлях для Путіна в нікуди, – говорить радник Міністра внутрішніх справ.

Ймовірність війни і введення регулярних військ – мінімальна, вважає Геращенко, але вона залишається. Найкращими "ліками" від цього було би, якщо б Обама з Меркель провели телефонні переговори, де б чітко домовились про повне торговельне ембарго Росії у випадку введення військ на Україну.

За його словами, те, що відбувалось на Майдані – це злочин та відверта дурість. На Майдані зараз циганській табір, де практично немає києвлян, є росіяни та білоруси та просто рекети.

МВС має оперативні дані про замовників подій на Майдані. Також МВС подало цілий пакет пропозицій – введення конфіскації майна за шпіонаж, диверсії та тероризм.

За рахунок майна тих негідників, які розвивали терористичні заворушення, ми будемо лікувати наших поранених, витрачати гроші на сім'ї, які втратили своїх годувальників, – говорить Геращенко.

Також Антон Геращенко бажає меру Луганська пану Кравченку зізнатись і розповісти як проходила підготовка референдуму 11 травня в Луганську, за яку він відповідав, розповісти, хто йому давав вказівки.

МВС планує опублікувати список із 300-от працівників міліції Донецька.

Про Кернеса Геращенко говорить:

Він так вчиняє, тому ще не любить Україну, він не допомагає бійцям, не виділяє кошти пораненим. А у ВР, припускаю, він йде тільки, щоб отримати депутатську недоторканість.

Про правоохоронців, які катували автомайданівців радник Міністра внутрішніх справ повідомив:

Звісно, вони будуть нести відповідальність. Як сказав Аваков, нам в міліції садисти не потрібні.