Про це повідомив перший заступник голови фракції Михайло Ємельянов, передають РИА Новости.

“Есери” планують внести законопроект вже в п'ятницю й очікують підтримки з боку інших фракцій.

За його словами, поправки пропонують внести в закон 2001 року про порядок створення нових суб'єктів у складі Росії.

"Цей закон розрахований на мирний час. Коли в сусідній державі є законна влада, а не заколотники... В умовах розпаду сусідньої держави, я не думаю, що Російська Федерація повинна бути обмежена у своїх можливостях прийняти ту територію, народ якої висловив чітке волевиявлення і бажання бути Росією... Таке волевиявлення може бути у двох формах: або референдум, або рішення законно обраного парламенту даної території ", - сказав Ємельянов.

Він зазначив, що внесення законопроекту пов'язане із ситуацією в Україні, та СР виступає за збереження її цілісності.

"Однак якщо розпад держави продовжиться, ми б хотіли, щоб у РФ був маневр, і в разі, якщо в Україні продовжиться процес розпаду, ми могли б оперативно приймати рішення про прийняття нових суб'єктів", - сказав він, додавши, що законопроект вже готовий.

Читайте також: Путін доручив уряду Росії зайнятися фінансовим питанням щодо України і Криму

Окрім того, “есери” також мають намір внести законопроект про спрощену процедуру отримання російського громадянства для громадян України. Зазначимо, у Держдумі вже зареєстровано два таких законопроекти. Перший віце-спікер палати Олександр Жуков в четвер заявив, що готується єдиний законопроект про спрощену процедуру отримання російського громадянства для громадян СНД, причому над ним працюють не тільки в Держдумі, але і в адміністрації президента та уряді.

Нагадаємо, 24 лютого до Криму прибула група депутатів Держдуми Росії із фракції Ліберально-демократичної партії Володимира Жириновського. Очолює групу голова комітету Держдуми з питань співпраці з країнами СНД Леонід Слуцький. Як відомо, російські депутати говорили про видачу українським громадянам російських паспортів за спрощеною процедурою.

Слуцький також заявив, що Держдума може розглянути питання про приєднання Криму до Росії.