Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на офіційного представника словацької компанії Eustream Габріеля Беєра.

"Оператор газотранспортної системи Словаччини — компанія Eustream разом з українською стороною почали в суботу о 10 годині ранку за центральноєвропейським часом тестові випробування в реверсному режимі на компресорній станції в селищі Вельке-Капушани і на реконструйованому газопроводі Ужгород - Вояни", — розповів він.

За його словами, під час тестів відбудеться запуск реверсного режиму, а також перевірять надійність і операційно пропускну спроможність трубопроводу.

"Комерційне використання газопроводу розпочнеться 2 вересня", - додав він.

За словами представника Eustream, до березня 2015 року газопровід вийде на максимальні поставки - 10 мільярдів кубометрів на рік.

Нагадаємо, ПАТ "Укртрансгаз" на компресорній станції Ужгород закінчило повний комплекс робіт щодо забезпечення технічної можливості прийому природного газу зі Словаччини.

28 квітня "Укртрансгаз" і Eustream a.s. підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо забезпечення реверсних поставок газу в Україну. На початку липня словацький оператор Eustream повідомив про успішне завершення процедури Open Season з прийому заявок на постачання газу в Україну територією Словаччини. До поставок газу в Україну через Словаччину виявили інтерес близько двох десятків європейських постачальників.