Він наголосив, що згідно ст. 15 і 17 закону про Кабінет міністрів, Арсеній Яценюк, який вчора подав у відставку з посади прем'єра, буде виконувати обов'язки до призначення нового глави уряду після парламентських виборів.

Кабінет міністрів міг прийняти рішення про призначення виконуючого обов'язки лише у випадках: якщо Яценюк захворів, поїхав у відрядження або у відпустку. Інших підстав призначення Кабінетом міністрів в.о. на сьогодні немає. На сьогодні, згідно з Конституцією і законом про Кабінет міністрів, Яценюк є прем'єр-міністром України,
— зазначив Ковальчук

Нагадаємо, під час вечірнього засідання Верховної Ради український прем'єр Арсеній Яценюк подав у відставку.

Олександр Турчинов запропонував УДАРу й "Свободі" внести кандидатуру технічного прем'єр-міністра України до проведення дострокових парламентських виборів.

Разом з тим, Петро Порошенко звернувся з листом до спікера Верховної Ради Олександра Турчинова, в якому просить 25 липня винести на розгляд праламенту питання про відставку Арсенія Яценюка.

Незважаючи на це, Кабінет Міністрів тимчасово поклав виконання обов'язків прем'єр-міністра України на віце-прем'єра-міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимира Гройсмана.

За словами заступника голови Верховної Ради України Руслана Кошулинського, станом на ранок 25 липня до парламенту наразі не надходила заява Арсенія Яценюка про відставку з посади прем’єр-міністра.

Нардеп від "Батьківщини" Олександр Бригинець повідомив, що Рада розгляне відставку Яценюка 29 липня або 6 серпня.