Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу поліграфічного комбінату "Україна".

Ціна персоналізованого бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм (з біометричним чіпом) відтепер становитиме 304,32 грн з ПДВ (раніше — 261 грн), а ціна персоналізованого бланка паспорта для виїзду за кордон, який не містить безконтактного електронного носія — 238,32 грн з ПДВ.

На поліграфкомбінаті "Україна" пояснюють подорожчання девальвацією національної валюти з початку року (+ 32,8%) і введенням імпортного збору в розмірі 5%.

Неможливо не враховувати те, що для виготовлення бланків паспортів використовуються імпортні матеріали, оскільки такі матеріали не виробляються в Україні,
- зазначили в прес-службі.

При цьому вартість закордонних паспортів в євровому еквіваленті навіть зменшилася. Якщо в січні бланк паспорта мав вартість, еквівалентну 13,57 євро, то зараз їх вартість складе 11,92 євро.

Нагадаємо, посольства країн ЄС та дипломатичні установи інших держав надали позитивні відгуки щодо зразків українських біометричних паспортів.

Дата запровадження безвізового режиму України з державами Шенгенської зони може бути визначена на найближчому саміті "Східного партнерства" у травні цього року.