"Думаю, що протягом тижня-двох міністерство буде сформовано і буде активно працювати", — сказав Стець журналістам перед початком розширеного засідання Кабінету міністрів.

Він додав, що тільки два дні тому оформлено офіційну печатку і бланки документів.

Стець розповів, що робота міністерства буде зосереджена на превентивних діях у сфері інформації: "Наше завдання — працювати на випередження, тобто, якщо ми будемо швидше подавати інформацію, то не доведеться спростовувати ті дурниці, які поширюють російські пропагандистські канали".

Також міністр сказав, що проводяться консультації з європарламентарями і сенаторами США з протидії російській пропаганді.

Я думаю, що ми розробимо якийсь документ, і сподіваюся, що Європарламент його підтримає, на заборону трансляції пропагандистських каналів за прикладом "Russia Today" на території ЄС і США,
— розповів Стець.

Він також проінформував, що в Україні планується створення військового каналу.

"Є розпорядження президента, що ми повинні створити найближчим часом військовий канал Збройних сил України", — сказав він, додавши, що його запуск планується здійснити протягом двох місяців.

Стець повідомив, що завданням Міністерства інформації є створення стартапу цього телеканалу, і в зараз проводиться формування команди журналістів, які бажають працювати в такому медіа.

Нагадаємо, Міністр інформаційної політики України Юрій Стець планує створити інтернет-військо України.