Відновлювати родинні цінності почали з молитовного сніданку. Подібний захід, що в Європі є традиційним вже понад півсотні років, в Україні за роки незалежності відбувся вперше.

"Це традиція в Європі, коли збираються політики-християни. У тих чи інших країнах вони мають можливість побачити їхні проблеми, обговорити, провести дискусію для вирішення тих чи інших проблем. Це дуже гарна і потрібна, я б навіть сказала необхідна форма спілкування", - каже член Колегії Християнсько-Демократичного Союзу Оксана Білозір.

До першого в Україні молитовного сніданку долучилися гості з понад 10 країн світу. Європейці впевнені, саме так до християнських коренів можна наблизити кожного.

"Звичайно, це не дає миттєвих результатів, оскільки суспільству потрібен час на розвиток. Втім, якщо політики робитимуть правильний вибір, наступні покоління побачать результат", - вважає президент Європейського християнського політичного руху Петер Возу.

Дискусію про актуальні проблеми сім'ї продовжили під час парламентських слухань, які ініціював Християнсько-Демократичний Союз. Там впевнені, вже понад 10 років у стінах Верховної Ради ніхто не чув щирих виступів на соціальну тематику.

"Той, хто має почути, він почує. Той, хто має перейнятися цими проблемами, він перейметься. Важливо іти і робити цю роботу. Говорити про такі речі, які наповнять інших людей вірою, надією і сподіваннями на те, що цей світ належить нам", - впевнена член Колегії партії Християнсько-Демократичний Союз Оксана Білозір.

На підсумковому зібранні представники політичних еліт з десятків країн світу вирішили спілкуватися у форматі - "без кордонів".

"Повноцінна сім'я може виростити таку ж повноцінну і самодостатню і корисну людину, яка може продовжувати туж саму справу. Ось чому ми сьогодні присвятили свій форум. Думаю, що кожен учасник виїде додому з розуміємо, що потрібно робити в своїй країні, щоб ця ідея стала привілейованою", - переконує член Колегії партії Християнсько-Демократичний Союз Давид Жванія.

"Політичні партії усієї Європи мають об'єднатися і працювати разом, аби підсилити значення біблейських заповідей у людському розумінні, підсилити розуміння родинних цінностей і захищати їх", - каже представник Європейського християнського політичного руху Лео ван Дюзбург.

Незабаром українські християнські політики відправляться до Бундестагу на 17-е Європейсько-Берлінське зібрання. Його організовує Християнсько-Демократичний Союз Німеччини. Захід відбудеться у формі молитовного сніданку. Відкриватиме його Ангела Меркель.